GRIZLY Fazole mungo BIO semínka na klíčení 250 g
                             89 Kč
                            / grizly.cz
                        
                        
                            
                            Jít do obchodu
                        
                                    | EAN | 8595678410531 | 
|---|---|
| Značka | GRIZLY | 
GRIZLY Fazole mungo BIO semínka na klíčení 250 g
                                 89 Kč
                                / grizly.cz
                            
                            
                                
                                Jít do obchodu
                            
                                            | EAN | 8595678410531 | 
|---|---|
| Značka | GRIZLY | 
                        GRIZLY Fazole mungo BIO semínka na klíčení 250 g
	Administrativní zařazení: Semena na klíčení
	Složení: Mungo fazole* 100 %
	*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
	Země původu: Itálie
	Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
	Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Klíčky fazolek mungo mají chuť podobnou čerstvému hrášku. Jsou velmi výživné a bohaté na vitamíny (A, C, E a vitamíny skupiny B), minerální látky (železo, draslík, hořčík, fosfor, vápník), antioxidanty aminokyseliny. Naklíčená semínka obohatí každý jídelníček o vitamíny, minerální látky, vlákninu, bílkoviny a enzymy. Kromě toho jsou velmi chutnou záležitostí, která skvěle vypadá.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Klíčením v semínkách aktivujeme enzymy, díky kterým jsou klíčky lehce stravitelné. V zrnech navíc během procesu klíčení roste množství esenciálních aminokyselin a mnohonásobně stoupá obsah vitamínů a minerálních látek.
Použití: Naklíčená semínka fazolí mungo můžete přidávat do salátů, těstovin, vychladlých polévek, na namazané pečivo nebo při přípravě zeleninových smoothie.
Návod k přípravě: Semínka po dobu 8-12 hodin namáčejte ve vodě (nejlépe filtrované bez chlóru). V klíčící nádobě nechejte semínka klíčit 3-5 dní. Během klíčení semínka 2-3 x denně proplachujte. Plně naklíčená semínka připravená ke konzumaci měří 1-3 cm. Ideální teplota pro celý proces je 20 °C.
 Klíčky fazolí mungo jsou velmi zdravé a výživné. Jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů, minerálních látek a bílkovin.