Vilgain Xylitol z Finska, někdy též označovaný jako březový cukr, je sladidlo, které se vyznačuje především nižší kalorickou hodnotou než běžný cukr a také absencí nepříjemné pachutě.
Vilgain Xylitol je sladidlo, které má nižší energetickou hodnotu než běžný cukr a také nepříjemnou pachuť. Jedná se o přírodní látku, která se vyskytuje v ovoci a zelenině. Toto sladidlo má účinky na ochranu zubů a kromě toho má také nízký glykemický index, což je pro diabetiky výhodné.
Vilgain Xylitol se často používá jako náhražka cukru ve žvýkačkách a cukrovinkách. Jeho konzumace místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů a chrání zuby před zubním kazem.
Toto sladidlo můžeš použít k oslazení teplých i studených nápojů, jako je káva a čaj. Můžeš jej také využít při vaření a pečení jako alternativu k běžnému cukru.
Vilgain Xylitol je krystalický a má až o 40 % nižší kalorickou hodnotu než běžný cukr. Má příjemný efekt na ochranu zubů a nezpůsobuje nepříjemnou pachuť.